szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az algériai APS hírügynökség biztonsági forrásból szerzett értesülése szerint 12 túszt öltek meg azóta, hogy a hadsereg támadást intézett a gázkitermelő telepet elfoglaló iszlamista fegyveresek ellen.

"A 18 ártalmatlanná tett terroristán kívül meghalt 12 algériai és külföldi túsz is" - jelentette az APS anélkül, hogy pontosan megjelölte volna a külföldi áldozatok számát és hovatartozását.

A mauritániai ANI információs ügynökség az iszlamisták tájékoztatására hivatkozva azt jelentette, hogy még hét külföldi túsz van a fogságukban a telepen, amelynek egy részét felrobbantották, hogy feltartóztassák az algériai katonákat.

A túszok közül három belgiumi, kettő amerikai, egy-egy pedig japán és brit. Az iszlamista kommandó azt állítja, hogy nem Líbiából vagy Maliból érkeztek, hanem a szintén szomszédos Nigerből.

Az eredetileg a telepen dolgozó állampolgárai közül Japán tízet, Norvégia nyolcat, Nagy-Britannia pedig "30-nál jóval kevesebbet" keres. Jens Stoltenberg norvég miniszterelnök pénteken közölte: országának "a legrosszabbra kell felkészülnie".

Az algériai biztonsági erők csütörtökön indítottak támadást a fővárostól 1300 kilométerre délkeletre, Ain Amenász várostól 40 kilométerre lévő földgázkitermelő telep ellen, ahol szerdán iszlamista fegyveresek legalább 41 külföldit túszul ejtettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Semmelweis három klinikáján alkalmazzák már a magyar koronavírus-gyógyszert

A Semmelweis három klinikáján alkalmazzák már a magyar koronavírus-gyógyszert

Pálos Gergely: Nem az SZFE megújításáról van szó, hanem az elpusztításáról

Pálos Gergely: Nem az SZFE megújításáról van szó, hanem az elpusztításáról

Így keringőzik több ezer daru a Hortobágy felett – videó

Így keringőzik több ezer daru a Hortobágy felett – videó