szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Leon Panetta amerikai védelmi miniszter a BBC televíziónak adott interjúban "kiprovokálatlan terrorcselekménynek" nevezte az algériai túszejtést.

Az al-Kaida terrorhálózat sehol sem bújhat el az Egyesült Államok elől - mondta szombaton Londonban az amerikai védelmi miniszter.

Leon Panetta, aki európai körútja keretében érkezett a brit fővárosba, a BBC televíziónak adott interjúban "kiprovokálatlan terrorcselekménynek" nevezte az algériai túszejtést. Részletek nélkül hozzátette: az Egyesült Államok "a lehető legszorosabban" együttműködik az algériai hatóságokkal, és "minden lehetségest megtesz" a még fogságban lévő túszok védelmében.

Panetta kijelentette: az al-Kaidának "tudnia kell, hogy sem Algériában, sem Maliban, sem bárhol a világon nem lelhet menedékre ... nem fogjuk megengedni, hogy olyan rejtekhelyen rendezkedhessen be, ahonnan ilyen jellegű támadásokat végrehajthat".

Az amerikai védelmi miniszter elismerően szólt a Maliban folyó francia katonai műveletekről, és közölte: az Egyesült Államok "más országokat is" segíteni fog annak megakadályozásában, hogy az iszlamista terrorcsoportok bázisukká tegyék a térséget. Ugyanakkor "még eldöntésre vár" az a kérdés, hogy ez katonai segítségnyújtást vagy másféle együttműködést jelent-e - tette hozzá.

Panetta szerint az Egyesült Államok "minden szükséges lépést" megtesz állampolgárainak védelmében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Elfogták a férfit, aki rágyújtotta a lakást három emberre a XV. kerületben

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

Már csak egyet kell aludni, és lehet jelentkezni az e-bringás ingyenpénzért

„Ebben az országban eléggé elvesztettem a hitemet. A Kékkör sokat visszaadott belőle”

„Ebben az országban eléggé elvesztettem a hitemet. A Kékkör sokat visszaadott belőle”