szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyásztáviratban fejezte ki részvétét Áder János köztársasági elnök hétfőn a brazil államfőnek a Santa Maríában több száz halálos áldozatot követelő diszkótűz miatt.

Az államfő levelében azt írta Dilma Vana Rousseff brazil köztársasági elnöknek: mély megrendüléssel értesült a több száz brazil állampolgár életét kioltó megrázó tragédiáról. "Szeretném biztosítani, hogy a magyar nép együtt érez az áldozatok és a sérültek családtagjaival, barátaival, Brazília népével, és osztozik gyászukban, fájdalmukban" - olvasható Áder János gyásztáviratában. 

Brazíliában az elnök háromnapos nemzeti gyászt rendelt el, miután egy vasárnap hajnalban történt diszkótűzben 233-an veszítették életüket. A Santa María település Kiss nevű szórakozóhelyén kitört tűzvészt a színpadon zenélő helyi rockegyüttes egyik énekese okozta, akinek a kezében lévő eszközből a szikrák a plafonig ugrottak fel, és meggyújtották a mennyezeti hangszigetelő műanyag habot. Pánik tört ki, az áldozatok nagyobb része füstmérgezésben megfulladt, másokat agyontapostak.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!