szerző:
MTI

Hétfőn újból megnyílt a föld Floridában, de ezúttal nem nyelt el senkit. A második víznyelő tölcsér csupán másfél méter mély, szélessége viszont csaknem 4 méter.

Az újabb lyuk pár kilométerre van attól, amely múlt héten csütörtök éjjel keletkezett egy férfi hálószobájában, nyomtalanul elnyelve az illetőt. A helyi önkormányzat szóvivője azt mondta, hogy a két víznyelő között nincs geológiai kapcsolat.

A csütörtökön keletkezett lyuk 9 méter széles és 18 méter mély. Feltárása rendkívül veszélyes, mert még tágul. A víznyelő miatt három ház vált használhatatlanná. A hétfői lyuk nem tett kárt épületben, jóllehet két ház között alakult ki.

Floridában a szivacsos szerkezetű talaj miatt keletkeznek víznyelők, a savas esők üregeket marnak ki belőle.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!