szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két Twitter-bejegyzésben foglalkozott az Európai Bizottság digitális ügyekben illetékes alelnöke a magyar alaptörvény-módosítással csütörtökön.

Az Európai Unióban általánosan elfogadottnak számít, hogy minden legitim politikai kampányoló számára tisztességes és kiegyensúlyozott hozzáférést kell biztosítani mindenfajta műsorszóró médiához a választási időszakokban - írta egyik bejegyzésében Neelie Kroes

Ezzel arra utalt, hogy kedden a parlament elfogadott egy módosító indítványt, amelynek értelmében az országgyűlési és az európai parlamenti választást megelőző kampányidőszakban politikai reklámot csak a közmédia tehet közzé.

A másik bejegyzésben a biztos a Wall Street Journal (WSJ) egyik írására, mint "hasznos cikkre" hívja fel a figyelmet. Az említett írás a magyar kormány és az európai szervezetek közötti vitákkal foglalkozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyan ez az okosóra, mintha a jövőből jött volna

Olyan ez az okosóra, mintha a jövőből jött volna

A külügy szerint azért voltak drágák a kínai lélegeztetőgépek, mert sokat rendeltek belőle

A külügy szerint azért voltak drágák a kínai lélegeztetőgépek, mert sokat rendeltek belőle

A kormány államosított, de becsúszott egy kis hiba

A kormány államosított, de becsúszott egy kis hiba