szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Törökországban bebörtönzött Abdullah Öcalan kurd lázadóvezér utasítást adott híveinek arra, hogy a több évtizede tartó szakadár harcnak véget vetni hivatott megbékélés alapján fegyvereiket hátrahagyva, április 18-ával kezdődően vonuljanak ki az országból - jelentette csütörtökön a Yeni Safak című török napilap.

A megbékélési folyamatban a török kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a Kurd Munkáspárt (PKK) lázadószervezet harcosai fegyvereik nélkül hagyják el az országot. Az ankarai kormányhoz közel álló lap szerint Öcalan a kurdbarát Béke és Demokrácia Párt (BDP) útján küldött ilyen értelmű üzenetet híveinek, noha a PKK jelenlegi vezetése mindeddig nem fogadta el az Ankara által megszabott kivonulási feltételeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Az ügyészség M. Richárd letartóztatását kéri

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

Kásler: A magyar egészségügy bírni fogja a nyomást

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban