szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormányalakításról tanácskozott pénteken az olasz 5 Csillag Mozgalom alapítója, Beppe Grillo a civil mozgalom parlamenti tagjaival. Összesen 163 szenátoruk és képviselőjük titkos helyen, a sajtótól távol akart összeülni. Bérelt autóbusszal hagyták el Rómát, de az autókon és motorokon őket követő újságírókat nem sikerült lerázni.

A Grillóval tartott megbeszélésen a mozgalom stratégiáját egyeztették a kormányalakítással kapcsolatban, miután sajtóértesülések szerint az 5 Csillag 30 parlamenti tagja jelezte: Grillóval szembeszállva kész bizalmat szavazni a Demokrata Párt vezette balközép koalíciónak.

A találkozót követő nyilatkozatok hangsúlyozták, hogy a mozgalomban"nincs törés".

Grillo kijelentette, hogy "ha a Demokrata Párt és a jobbközép Szabadság Népe nagykoalícióra lép, az olaszok vasvillát ragadnak".

Az 5 Csillag Mozgalom tagjainak arra a felvetésére, hogy amennyiben a civil mozgalom nem támogatja a Demokrata Pártot, ez vezet majd a nagykoalícióhoz, Grillo leszögezte: a "PD és a PdL már egy hónapja megállapodott egymással".

Berlusconi és Pierluigi Bersani, a Demokrata Párt főtitkára jövő hét elején találkozik egymással - jelentette az olasz sajtó.

A SkyTG24 felmérése szerint, ha most ismételnék meg a február végi parlamenti választásokat, a Szabadság Népe lenne az első párt 32,2 százalékkal, ami valamivel több, mint a másfél hónappal ezelőtt szerzett 31,3 százaléka. A PD a februári 29,3 százalék helyett 30,8 százalékot kapna. Egyedül az M5S esne vissza, a februári 26,2-ről 24,5 százalékra. Parlamenti többséget azonban ezúttal sem szerezne egyik formáció sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladná az Adidas a Reebokot

Eladná az Adidas a Reebokot

Hatalmas ózonlyuk tátong az Antarktisz felett

Hatalmas ózonlyuk tátong az Antarktisz felett

Az Index volt munkatársa is ír a népszabis Fedél Nélkülben

Az Index volt munkatársa is ír a népszabis Fedél Nélkülben