szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azonosították a 8 éves kisfiút, aki a maratont lefutó apját várta a célegyenes közelében, amikor robbantottak. Egyik lánytestvérét kórházba szállították, másik nővére nem sérült meg.

A Boston Globe kedd reggel megjelenő számának címlapja
©

Egy 8 éves dorchesteri kisfiú a hétfő délutáni bostoni robbantások három áldozatának egyike – közölte korábban a CNN és az NBC is. A Boston Globe néhány perce arról számolt be, hogy azonosították a gyereket. 

A 8 éves Martin Richard a maratont lefutó apját, William Richardot várta a célegyenes közelében. Vele együtt várakozó hatéves húgát és édesanyját, Denise-t is súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Sajtóértesülések szerint a kislány elvesztette egyik lábát. A kisfiú másik lánytestvérének nem esett baja, anyját azonban súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, és meg kellett műteni az agyát.

A SocialGrind nevű oldalon torokszorító beszámoló olvasható egy tűzoltótól arról, hogy mi történt: a kisfiú apját meglátva odafutott megölelni a célvonalban, majd a papa tovább sétált, a kisgyerek pedig visszalépett a járdára a családjához, és ekkor következett be a robbanás. 

Az elhunyt Martin Richard mellett kilenc kórházba vitt gyereksérültje van a merényletnek, egy kétéves kisfiú például fejsérüléssel fekszik az intenzíven.

Kövesse a híreket folyamatosan frissülő cikkünkkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját

Magyarországra is elhozza a Samsung a legolcsóbb 5G-s telefonját