szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hátat fordítanak majd a Margaret Thatcher volt brit kormányfő koporsóját a Szent Pál-székesegyházhoz kísérő temetési menetnek Londonban azok a tüntetők, akik ellenezték a Vaslady egykori politikáját, illetve azt is, hogy temetését állami pénzből fedezzék.

A Szent Pál-székesegyháznál a BBC tudósítója szerint tüntetők kisebb csoportja várta a koporsót, de a temetési menet más pontjainál is azt tervezték, hogy hátat fordítanak majd a brit lobogóval beborított koporsónak. A beszámolók szerint a demonstrálók részben az ellen tiltakoznak, hogy állami pénzből fedezik a ceremóniát.

A Ludgate Circushoz szervezett demonstrációra 200 résztvevőt vártak. Ők is hátat fordítanak a koporsónak, de az egyik szervező a Facebookon azt írta, az utóbbi időben a Thatcher-ellenesek himnuszává vált Ding dong, meghalt a boszorkány című Óz-betétdalt nem éneklik el.

A temetési menet délelőtt 11 órakor indul a parlament épületétől, több ezer rendőrt vezényeltek az utcákra, ahol ezrek várják a Vaslady koporsójának elhaladását.

Kövesse a Thatcher-temetést percről percre!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Elkezdték felújítani az utat, előkerült 400 sír

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

Magyar kéz rajzolta izgalmasabbá a Subaru újdonságát

NNK: az influenza elleni oltás több, mint 70 százalékát már beadták

NNK: az influenza elleni oltás több, mint 70 százalékát már beadták