szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nemi erőszak gyanújával őrizetbe vették szombaton a brit parlament alsóházának egyik alelnökét.

Az 55 éves Nigel Evans konzervatív párti képviselő - aki a melegek jogaiért küzdő aktivistaként is közismert - a hatósági gyanú szerint két fiatal férfi sérelmére követte el a bűncselekményeket.

A rendőrség szombat este csak annyit tett közzé az ügyről, hogy nemi erőszak és "szexuális jellegű támadás" gyanújával kezdték meg egy 55 esztendős férfi kihallgatását, de egybehangzó brit médiaértesülések szerint az alsóház egyik alelnökéről van szó.

Evans 1992 óta alsóházi képviselő a 2010-ben kormányra került Konzervatív Párt színeiben. Jelenlegi pozíciója előtt is több magas tisztséget betöltött a tory frakcióban, 1999 és 2001 között pedig a Konzervatív Párt alelnöke is volt. Az alsóház - a brit parlament választott alsó kamarája - alelnöki posztjára 2010-ben választották meg. Az alsóháznak három alelnöke van; egyikük a most őrizetbe vett tory képviselő.

Nigel Evans 2010-ben, a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lapnak nyilatkozva tárta fel meleg mivoltát. Az interjúban kijelentette: elege van abból, hogy "hazugságban" éljen. Nevek említése nélkül hozzátette: politikai ellenfeleitől is kapott olyan fenyegetéseket, hogy nyilvánosságra hozzák szexuális irányultságát. A politikus az interjú óta nyilvánosan és rendszeresen szót emelt a melegek jogainak érvényesítéséért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Swingertalálkozón fertőződött meg koronavírussal több tucat ember New Orleansban

Swingertalálkozón fertőződött meg koronavírussal több tucat ember New Orleansban

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?