szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lemondott posztjáról Vlagyiszlav Szurkov orosz miniszterelnök-helyettes, akinek felmentését szerdán alá is írta Vlagyimir Putyin államfő - közölte az elnök szóvivője. Dmitrij Peszkov azt mondta, hogy a Kreml szürke eminenciásaként ismert politikus önként távozott. Cáfolta egyben, hogy Szurkov döntése kapcsolatban volna azzal, hogy a volt miniszterelnök-helyettes a napokban megkérdőjelezte a szövetségi nyomozóhivatal intézkedéseit.

Az elnöki szóvivő szerint Vlagyiszlav Szurkov távozása az államfői utasítások végrehajtásával kapcsolatos.

Vlagyimir Putyin kedden, harmadik államfői ciklusa kezdetének évfordulóján keményen bírálta a kormányt, mert az szerinte nem teljesítette kellő ütemben az elnökválasztási kampányban meghirdetett programját.

A tanácskozást élő adásban közvetítette a Rosszija 24 állami hírtelevízió, így a nézők egyenes adásban láthatták, amint Vlagyiszlav Szurkov vitába mert szállni Vlagyimir Putyinnal. Dmitrij Medvegyev kormányfő jobbkeze szerint a kormányt a bírálatok ellenére nem érheti vád, olyan nagy munkát végzett az eltelt egy évben.

A politikus a londoni üzleti főiskolán május elsején tartott előadásában azt mondta: Oroszországnak az innovációs fejlődés útjára kell lépnie ahhoz, hogy alkotó társadalom jöjjön létre, és nem a fegyverkezésre kellene helyezni a hangsúlyt.

Vlagyiszlav Szurkov Londonban ráadásul nyíltan bírálta a szövetségi nyomozóhatóságot, amelynek munkatársai szerinte elsiették azt a kijelentést, hogy súlyos visszaéléseket tártak fel a Szkolkovo innovációs alapnál. Úgy vélte, hogy ezzel aláássák annak tekintélyét.

A moszkvai innovációs központot működtető alapítvány pénzügyi igazgatója ellen a költségvetési pénzek nem célirányos felhasználása miatt büntetőeljárás van folyamatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Graffitivel emlékeznek Maradonára Óbudán

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat

Jávor Benedek: A Fidesz sorosozó politikája finanszírozza a gangbang partikat és a jachtokat