szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összekeverte Angela Merkel német kancellár a francia elnököt, Francois Hollande-ot korábbi elődjével, a néhai Francois Mitterrand-nal. Az államfő jót derült a nyelvbotláson és láthatóan nem vette zokon a tévesztést.

"A témákat, amelyeken együtt dolgoztunk, már említette Francois Mitterrand: a versenyképesség, a munkahelyteremtés, a növekedés ösztönzése. A fiatalok munkanélkülisége is természetesen fő hangsúlyt kapott a programunkban" – mondta csütörtökön a német kancellár a francia elnökkel tartott közös párizsi sajtótájékoztatóján, majd hirtelen kapcsolt, hogy eltévesztette az államfő nevét.

"Francois Hollande, nem Francois Mitterrand! Francois Hollande!" – kiáltott fel hirtelen, saját nyelvbotlásán nevetve Merkel, miközben Hollande arcán is széles mosoly jelent meg.

Az Élysée-palotában tartott közös munkanapjuk végén a két vezető együtt mutatta be a "növekedést és a versenyképességet ösztöntő hozzájárulási" programját, amelyet a június végi uniós csúcstalálkozón terjesztenek a tagállamok elé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt