szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elismerte Petr Necas lemondott cseh miniszterelnök, hogy viszonya van a volt kabinetfőnökével, Jana Nagyovával, akit korrupcióval és hatalommal való visszaéléssel gyanúsítnak a hatóságok.

"Viszonyom van Jana Nagyovával. Ez egy komoly kapcsolat, és én mindenképpen számolok vele a jövőben" - mondta Necas a Pravo című napilapban szombaton megjelent interjúban. A 48 éves politikus hozzátette, hogy feltétlenül támogatja az ügyészség által meggyanúsított egykori kabinetfőnökét.

Petr Necas június közepén mondott le, miután Jana Nagyovát, három képviselőt, illetve a katonai hírszerzés volt és jelenlegi vezetőjét őrizetbe vették vesztegetés, hatalommal való visszaélés és törvénytelen megfigyelés gyanújával.

Az ügyészség szerint Jana Nagyová a katonai hírszerzéssel megfigyeltette főnöke feleségét, Radka Necasovát, illetve három képviselőnek jól fizetett állami állásokat ígért cserébe azért, ha lehetővé teszik a kormány reformcsomagjának parlamenti elfogadását. A rendőrség szerint Necas is érintett az utóbbi ügyben, ezért az ügyészség kérte a parlamenttől jogi mentességének megvonását.

Nagyová többedmagával vizsgálati fogságban van, Petr Necas pedig válik feleségétől, Radkától. A házaspárnak négy gyereke van, ketten közülük már felnőttek. Necas és felesége már január közepén közös nyilatkozatban erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, amelyek szerint házasságuk válságba jutott, és már hónapok óta külön élnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult

Facebook: Egyszerű technikai hiba volt a magyar politikusok visszafogása, de már elhárult

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

Dárdai elbeszélgetett sértődős gólszerzőjével

Szerbiában leállították a külföldiek oltását

Szerbiában leállították a külföldiek oltását