szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány perc alatt lerombolták a clevelandi rém házát, ahol éveken keresztül fogva tartott három nőt. Egyiküknek májusban sikerült megszöknie és segítséget kérnie, Ariel Castrót pedig augusztus elsején életfogytiglani börtönre ítélték. Házát a beszámolók szerint helyi idő szerint szerda reggel tették a földdel egyenlővé.

Az 53 éves volt iskolabusz-vezető rémtetteire május elején derült fény, amikor egyik áldozatának, Amanda Berrynek sikerült megszöknie a rabságban fogant, hatéves kislányával együtt.

Michelle Knight 2002-ben, 20 éves korában, Amanda Berry 2003-ban 17 évesen, Georgina DeJesus pedig 2004-ben 14 évesen tűnt el, nem messze attól a háztól, ahol Castro fogva tartotta őket, gyakran láncra verve.

Augusztus elsején életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Castrót, és még ezer év börtönre, vagyis sohasem engedik szabadon. Elkobozták az összes vagyonát, és százezer dolláros bírságot is kiszabtak rá.

A tárgyaláson egyik áldozata, Michelle Knight azt mondta a rémnek: "elvettél tőlem tíz évet, de fizetni fogsz ezért. A te poklod csak most kezdődik".

©

Michelle Knight szerda reggel megjelent Castro házánál is az Ohio állambeli Cleveland munkásnegyedében. Tizenegy évig raboskodott az épületben, és életének ez a szakasza elmondása szerint maga volt a pokol.

©

A háznál egy munkagép jelent meg, és az épületből nem sokkal később csak egy romhalmaz maradt, amit többen tapssal fogadtak. A rombolást nemcsak a szomszédok nézték végig, hanem több televízió stábja is megörökítette – derül ki a BBC Online beszámolójából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hat autót gyűjtött össze egy alattomos kanyar egy orosz ralin – videó

Hat autót gyűjtött össze egy alattomos kanyar egy orosz ralin – videó

Az online bemutatókra koncentrál novembertől a Madách Színház

Az online bemutatókra koncentrál novembertől a Madách Színház

Drágul az étkezési búza, újra emelkedhet a liszt ára

Drágul az étkezési búza, újra emelkedhet a liszt ára