szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elhunyt vasárnap Abdul Szamad Abdullah, a Maldív Köztársaság külügyminisztere egy szingapúri kórházban. A 67 éves kormánytagot szív- és veseproblémákkal kezelték a városállamban.

Abdullah külügyminiszter Mohamed Vahíd Haszan Manik államfő közeli politikai szövetségese volt. A muzulmán lakosságú szigetországban szeptember első hétvégéjén elnökválasztást tartanak.

Az Indiai-óceánon fekvő, 330 ezer lakosú országban két-három éve tart a politikai bizonytalanság. Haszan Manik tavaly februárban úgy került hatalomra, hogy elődje, a 2008-ban demokratikusan választott Mohamed Nasíd lemondott posztjáról, miután utcai tüntetéseket tartottak a kormányzat ellen, és a rendőrség is fellázadt.

Külügyminiszterének halála után Haszan Manik háromnapos nemzeti gyászt rendelt el. Abdullah utódjául - ideiglenes hatállyal - Aszim Ahmed oktatási minisztert nevezte ki.

A Maldív Köztársaság kormányának közlése szerint Abdullahot vasárnap el is temették Szingapúrban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson

Korrupt vizsgabiztosokat kaptak el egy Pest megyei műszaki állomáson

Beszél majd az utókor. Kiről? – Romhányiról

Beszél majd az utókor. Kiről? – Romhányiról

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse