szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Körülbelül száz tonna hal pusztulhatott el egy közép-kínai folyóban, miután a helyi vegyipari vállalat üzeméből ammóniát tartalmazó szennyvíz kerülhetett bele.

A jelentős mennyiségű haltetemet már összegyűjtötték, a környezetvédelmi hatóság pedig a vízmintákból megállapította, hogy a Hupej tartományi Hubei Shuanghuan Science and Technology Stock Co. szennyvizében talált ammónia messze meghaladta a megengedett országos határértéket. A vállalat egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

A kisebb halak százezerszámra borították be a víz felszínét körülbelül 40 kilométer hosszan, a helyszíni képeken összefüggő "haltakaró" borítja a Fu folyót. A halak többsége ponty, domolykó és kígyófejű hal volt.

Az érintett Vuhan közeli településeken csaknem kétezer ember él halászatból.

©

A környezetvédelmi hatóság szakemberei figyelmeztették a környékbelieket, hogy ne egyenek az elhullott halakból, ugyanakkor állításuk szerint az ivóvíz minőségét a szennyezés nem befolyásolta. Az érintett vállalatot felszólították működésének felfüggesztésére és a probléma orvoslására.

Alig több mint két hónapja a kelet-kínai Hangcsou-öbölben jellemző áldatlan állapotokról számolt be az országos média. Kiderült, hogy a térségben működő cégek a nyílt vízbe vezető föld alatti szennyvízelvezető hálózatot építettek ki. A környékben évtizedek óta tevékenykedő halászok egy része a megfogyatkozott halállomány miatt új helyre költözött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jövőre is támogathatnák pénz nélkül maradt pártjukat a parlamenti frakciók

Jövőre is támogathatnák pénz nélkül maradt pártjukat a parlamenti frakciók

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Müller: A 40-49 éves korosztályt érinti leginkább a koronavírus

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben

Óránként többször felébresztik Epstein volt barátnőjét a börtönben