szerző:
hvg.hu

Indiai származású lányt választottak Amerika szépének vasárnap este, mire sokan arabozni kezdtek.

"Egy arab nyeri az amerikai szépségkirálynő-választást. Tipikus." – ilyen, és ehhez hasonló tartalmú kommentáradat indult meg azt követően, hogy Nina Davuluri vasárnap megnyerte a Miss America 2014 versenyt. Az indiai szülőktől származó lány 1989-ben New Yorkban született, és előzőleg a New York-i szépségkirálynő-választás győztese volt.

A kommentelők egy részét azonban alighanem csak a bőrszíne ihlette meg, legalábbis a Buzzfeed portál gyűjtése szerint bírálói utána sem néztek származásának. Többen learabozták, sőt sokan azon akadtak ki, hogy a szeptember 11-i terrortámadás évfordulójára pár nappal hozták ki éppen őt győztesnek. Volt, aki egyenesen az al-Kaida terrorszervezet tagjának nevezte.

©

Többen úgy tettek rá megjegyzést, hogy közben bizonygatták, hogy azt nem raasszizmusból teszik. "Esküszöm, hogy nem vagyok rasszista, de ez itt Amerika" – szólt az egyik Twitter-üzenet a sok közül.

Mások olyan megjegyzéseket tettek, amely alapján olyan bevándorlónak látják a lányt, mint akik a gyorséttermekben, közértekben dolgoznak és vásárolnak. "Miss America? Talán inkább Miss 7-11" – szólt az egyik tweet (a 7-11 egy olcsó diszkontlánc neve), más így bunkóskodott: "Egy nagy, csípős csirkehúsos szendvicset kérek teljes kiörlésű bagettben, Miss America" – utalt a másik arra, hogy Davulurinak egy szendvicsbüfé pultja mögött lenne inkább a helye.

Ezzel egy időben sokan a "valódi Miss America" fotómotázsát kezdték keringetni a neten, ő a szőke Theresa Vail, Miss Kansas volna szerintük, aki szereti a hazáját (katonaruhás fotó), imád vadászni (íjazós fotó), szereti a tetkókat (fürdőruhás-tetkós fotó), és hát láthatóan szőke, fehér bőrű. Az egyik tweetelő egyenesen azon sajnálkozik, hogy sem az elnök, sem a szépségkirálnyő nem valódi amerikai.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Erről beszéltek a „nagy háború” végének századik évfordulóján

Erről beszéltek a „nagy háború” végének századik évfordulóján

"Az Orbán Viktor nevével fémjelzett ötlet Amerikában forradalminak számít" – hirdeti az Origo

"Az Orbán Viktor nevével fémjelzett ötlet Amerikában forradalminak számít" – hirdeti az Origo

Nincs menekvés: Kínában már arcfelismerés sem kell, bárkit beazonosítanak a járásáról

Nincs menekvés: Kínában már arcfelismerés sem kell, bárkit beazonosítanak a járásáról

Új csúcsokat döntött az Alibaba a a szinglik napi eladásokban

Új csúcsokat döntött az Alibaba a a szinglik napi eladásokban

Elképesztő macskamúmiákat találtak Egyiptomban

Elképesztő macskamúmiákat találtak Egyiptomban

Csunderlik Péter: A rövidlátó Superman

Csunderlik Péter: A rövidlátó Superman