szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az orosz hírügynökség úgy tudja, hogy a megbuktatott ukrán elnök a Moszkva közeli Barvihában, az orosz államfői hivatal igazgatási osztályának tulajdonában lévő szanatóriumban tartózkodik. Az elnöki hivatal sajtószolgálata nem erősítette meg a sajtóértesüléseket. Viktor Hrekov szóvivő, csakúgy mint Dmitrij Peszkov, az elnök szóvivője úgy fogalmazott, "nincs ilyen információja".

Az ukrán parlament által államfői posztjáról leváltott és azóta nemzetközi körözés alatt álló politikus hollétéről egy meg nem nevezett orosz nagyvállalkozótól kapott információt a hírügynökség. A hírt egy ugyancsak név nélkül említett magas beosztású orosz tisztviselő is megerősítette.

Az RBK úgy tudja, hogy Viktor Janukovics keddre virradóra érkezett Moszkvába, és az orosz kormány épületéhez közeli, Moszkva folyó parti Radisson Royal nevű szállodában látták. Ezt az egykori Ukrajna hotel vezetéséhez közel álló forrás erősítette meg. Ez a név nélkül nyilatkozó személy arról számolt be, hogy "emberek egy csoportja" a híres szálloda 11. emeleti éttermében töltötte majdnem az egész kedd éjjelt. Eközben a titkosszolgálat emberei ügyeltek arra, hogy senki se férkőzhessen a közelükbe, még a kiszolgáló személyzetet sem engedték be az étterembe.

Már nemzetközi körözést is kiadtak a megbuktatt ukrán elnök ellen.
©

Az orosz hírügynökség úgy tudja, hogy azóta a menesztett ukrán elnök a Moszkva közeli Barvihában, az orosz államfői hivatal igazgatási osztályának tulajdonában lévő szanatóriumban tartózkodik. Az elnöki hivatal sajtószolgálata nem erősítette meg a sajtóértesüléseket. Viktor Hrekov szóvivő, csakúgy mint Dmitrij Peszkov, az elnök szóvivője úgy fogalmazott, "nincs ilyen információja".

A moszkvai ukrán nagykövetséget nem lehetett elérni, az orosz külügyminisztérium szóvivője pedig azt közölte az RBK orosz hírügynökséggel, hogy külpolitikával és nem egyes állampolgárok tartózkodásával foglalkoznak.

Mihail Margelov, az orosz Szövetségi Tanács (felsőház) nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának elnöke ugyanakkor a Russia Today televíziónak korábban adott nyilatkozatban határozottan tagadta, hogy Janukovics orosz földön lenne, hozzátéve, hogy szerinte Oroszország nem adna menedéket a volt ukrán elnöknek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

91 újabb áldozata van a koronavírusnak, közel háromezerrel nőtt az aktív esetszám

91 újabb áldozata van a koronavírusnak, közel háromezerrel nőtt az aktív esetszám

Müller Cecília: Majka jelképpé vált

Müller Cecília: Majka jelképpé vált