szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A többi között a kisebbségek jogainak tiszteletben tartásának fontosságát is hangsúlyozza az ukrajnai hatalomváltással kapcsolatban a NATO védelmi minisztereinek szerda délután kiadott közös nyilatkozata.

A politikusok közleményükben minden érintett bevonását jelentő politikai folyamatot sürgetnek, amely a demokratikus értékek, az emberi jogok, a kisebbségek és a jogállamiság tiszteletben tartásán alapul, amely az egész ukrán nép demokratikus vágyakozásainak eleget tesz.

A nyilatkozat szerint a NATO készen áll a reformok támogatására és a párbeszédre Ukrajnával. A miniszterek egyúttal örömüket fejezik ki, hogy a hadsereg nem avatkozott bele a politikai válságba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!