szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak az 1940-es évek vége óta 83 repülőgép tűnt már el a világon – jelentette a Bloomberg hírügynökség, amely egy infografikát is készített a gyakran rejtélyes esetekről.

Már második hete keresik a Malaysia Airlines MH370 járatszámú gépét, amely Kuala Lumpurból szállt fel még március 8-án, de a mai napig nem tudni, mi történt vele – idézte fel a Turizmus Online, amely a Bloomberg által az 1948 óta eltűnt gépeket bemutató infografikát is bemutatta.

Az Aviation Safety Network adatai alapján készült térkép 83 olyan repülőgép eltűnését mutatja be, amelyek minimum 14 utas szállítására voltak alkalmasak. Az összeállításban sárga ponttal jelölték azoknak a repülőgépeknek az utolsó ismert pozícióját, amelyeket sosem találtak meg – sem a roncsokat, sem a holttesteket –, és pirossal azokét, amelyekre kiterjesztett és hosszadalmas keresés után végül ráleltek.

Kattintson a nagyobb méretért!
©

A térképen kiemelték a legismertebb vagy legfurcsább eltűnéseket is, például az Air France brazil járatának 2009-es tragédiáját, illetve az Eastern Air Lines gépének történetét is, amely 29 utasával együtt 1985-ben zuhant le Bolíviában, de az utasok maradványait és a gépet is csak 2006-ban fedezték fel hegymászók egy gleccserben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

„Ezt nagyon meredeken intézte az élet” – Testamentum címmel jelent meg az új Omega-album

Veszélyhelyzetben Pintér Sándor a kórházak ura

Veszélyhelyzetben Pintér Sándor a kórházak ura

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell