szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legszívesebben fejbe lőné Putyint és az "átkozott oroszokat" Julija Timosenko, aki egy kiszivárgott telefonbeszélgetés alatt ragadtatta el magát.

"Kész vagyok arra, hogy fogjak egy géppisztolyt és fejbe lőjem ezt a szörnyeteget" – ezt mondta Julija Timosenko Vlagyimir Putyin orosz elnökről egy kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint, amit a Puytin-közeli Russia Today YouTube-csatornája közölt.

A börtönből nemrég szabadult volt ukrán kormányfő Nesztor Sufriccsal, az ukrán biztonsági és védelmi tanács volt helyettes titkárával beszélgetett, a felvételek szerint nagyon tüzes hangnemben.

©

A beszélgetés egy héttel ezelőtt történhetett, röviddel az után, hogy Oroszország annektálta a Krímet. Sufrics Timosenko mondataira úgy reagált: "tegnap megmondtam neki, hogyha kitör egy háborús konfliktus, az idősebb fiammal együtt fegyvert fogunk, hogy megvédjük a hazánkat".

"Ez tényleg minden határon túlmegy" – mondta Timosenko. "Itt az idő, hogy fogjuk a fegyvereinket és lelőjük ezeket az átkozott oroszokat, vezetőjükkel együtt" – tette hozzá. A Haza párt képviselője arról is beszélt, hogy sajnálja, hogy nem lehet ott most, mert ha ott lenne, "kib...ttul nem lenne lehetőségük megszerezni a Krímet".

"Gondolkodtam ezen, ha ott lettél volna, ez nem történt volna meg" – reagált Sufrics. "De bárhogy is van, nincs elég erőnk" – tette még hozzá, ám ekkor Timosenko közbevágott: "Találhattam volna módot arra, hogy megöljem ezeket a seggfejeket. Remélem, képes leszek az összes kapcsolatomat bevetni".

"Minden eszközt fel fogok használni arra, hogy az egész világot felrázzam és még felperzselt föld se maradjon Oroszországban" – folytatta az ukrán ellenzék legendás alakja.

Sufrics ezek után azt kérdezte, mi legyen a nyolcmillió orosszal, akik Ukrajnában maradtak. Timosenko azt válaszolta: atomfegyverrel kellene elintézni őket. "Nem akarok veled itt vitatkozni, mert ami történt, az teljességgel elfogadhatatlan. De van egy másik lehetőség. Egyes tetteik tisztán törvénysértőek és ezeket nemzetközi szintre kell vinnünk" – válaszolta Sufrics.

"A hágai nemzetközi büntetőtörvényszék elé visszük az ügyet" – mondta Timosenko.

Timosenko a Twitteren megerősítette, hogy a beszélgetés elhangzott, ám felhívta a figyelmet, hogy az atomfegyveres része a felvételnek manipulált. A teljes beszélgetést is nyilvánosságra hozták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Zseniális reklám az 1930-as évekből az autók áramvonalasságáról

Lengyelország törvénnyel akadályozná meg a facebookos tiltásokat

Lengyelország törvénnyel akadályozná meg a facebookos tiltásokat

Karikó Katalin már védett lehet a koronavírussal szemben

Karikó Katalin már védett lehet a koronavírussal szemben