szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Borotvapengével támadt egy férfi a stewardessekre a Lufthansa Münchenből Budapestre tartó járatán kedden. A repülő visszafordult, a gépet kiürítették. A hírt címlapon hozta a német Bild című lap internetes kiadása, amely szerint a támadó magával hurcolta az egyik utaskísérőt, és bezárkózott egy időre a WC-be. A koszovó férfit őrizetbe vették.

A Bild szerint a gép 11 óra 20-kor szállt fel Münchenből, körülbelül 15 perce volt a levegőben, amikor a pilóták úgy döntöttek, hogy visszafordulnak Münchenbe. Az Airbus A320-as gép fedélzetén 76, más források szerint 82 utas volt.  

A hírek szerint a koszovói férfi hátul ült, hirtelen felpattant, és elkapta az arra haladó 50 éves utaskísérőt, akinek pengét szorított a nyakához. Egy másik stewardess valószínűleg segíteni akart a társának, őt a kezén sebesítette meg a támadó, majd a túszát magával hurcolta a WC-be.

A rendőrség a visszatérő repülő fedélzeten őrizetbe vette a támadót, aki nem tanúsított ellenállást. A Bild szerint összesen három utaskísérőnek volt szüksége végül orvosi ellátásra.

A német ntv honlapján azt írják, hogy a túszejtő 28 éves, és kitoloncolása után rendőri kíséret nélkül utazott volna Budapestre.

A hvg.hu úgy értesült, hogy 77 utas volt a fedélzeten. A 28 éves férfi az elmúlt négy hétben Passauban volt őrizetben, miután kiutasították Németországból. A gépen a felszállás előtt is dühöngött már, amiért kiutasítják. Magyarországon menedékkérelmet terjesztett elő, amelynek elbírálása folyamatban van.

A koszovói férfi Németországból való kitoloncolásáról és mára tervezett érkezéséről tudtak a magyar hatóságok. A férfit egy évvel ezelőtt a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a nyírbátori őrzött szálláson helyezte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matolcsy György a privatizáció zavarosában - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 3.rész

Matolcsy György a privatizáció zavarosában - Egy gyűjtő arcképcsarnokából, 3.rész

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Beckenbauer: Csak Matthäusban bíztam, hogy felveszi a küzdelmet Diegóval

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt

Demeter Szilárd szintet lépett: a Führerhez hasonlítja Soros Györgyöt