szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Körülbelül 2-3 éves lehet az a kisgyerek, akit egy kínai utcán videóztak le dohányzás közben. A kisfiún jól szórakoztak a járókelők, de senki sem vette ki a kezéből a cigit – legalább is a felvételen.

Azt nem tudni, ki adott cigarettát a kínai kisfiú kezébe, de valószínű, hogy nem először járt ilyesmi a kezében.

A köré gyűlt felnőttek még biztatták is, hogy szívjon a cigiből, ami nem feltétlenül eshetett jól neki. A kisgyerek a videó végén a szemét dörzsölte, valószínűleg csípte a szemét a füst.

A The Daily Mail szerint a kínai népesség harminc százaléka dohányzik, ez több százmillió embert jelent. A kínai felnőtt férfiak több mint fele cigizik. Tavaly év végén betiltották ugyan a dohányzást egyes nyilvános helyeken, így a kórházakban és az iskolákban, de amint a videó is mutatja, még van tennivaló bőven.

Az eseten sokan felháborodtak, pedig nem az első ilyen volt. Egy indonéz kisfiú története korábban bejárta a világot, dokumentumfilmet is készítettek róla. Ardi Rizal kezébe a saját apja adott cigarettát, amikor elmúlt másfél éves. Rákapott a nikotinra, és később agresszívvá vált, amikor a szülei nem adtak neki dohányt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kórházba került Kovács László volt külügyminiszter

Kórházba került Kovács László volt külügyminiszter

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Hatalmas bírságokat hoznak össze minden évben a külföldi autósok

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken

Hatalmas társasjátékpartival segítenének a borsodi gyerekeken