szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ferenc pápa telefonon kereste meg Simon Peresz izraeli és Mahmúd Abbász palesztin elnököt is.

A katolikus egyházfő a Gázai övezetben kialakult helyzet miatti aggodalmát osztotta meg Simon Peresz izraeli és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, akiket pénteken személyesen hívott fel telefonon – közölte a Vatikán.

Ferenc pápa külön telefonált Simon Peresznek és Mahmúd Abbásznak. Mindkettőjüknek aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy "különösképpen a Gázai övezetben egyre erősödő ellenségeskedés, gyűlölet és szenvedés mindkét nép számára számtalan áldozattal jár, és súlyos humanitárius vészhelyzetet teremt”. 

Az egyházfő, Simon Peresz izraeli és Mahmúd Abbász palesztin elnök, valamint I. Bartolomaiosz konstantinápolyi pátriárka június 8-án tartott közös békeimát a vatikáni kertekben. 

Vasárnapi beszédében Ferenc pápa kijelentette, a Vatikánban tartott békeima nem volt hiábavaló, mivel az imádság segít a gyűlöletet párbeszéddé és megbékéléssé változtatni. Az egyházfő a közel-keleti és a nemzetközi politika felelőseinek elkötelezettségét sürgette az izraeli-palesztin harcok leállítására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját