szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Hamász egyik vezetője közölte, hogy a szervezet csak akkor hajlandó békét kötni, ha feloldják a Gázai övezet blokádját, de még ezelőtt egy humanitárius tűzszünetre is készek.

A Hamász csak Gáza izraeli blokádjának feloldása esetén hajlandó békét kötni, de az izraeli offenzíva beszüntetés nyomán kész elfogadni egy "humanitárius tűzszünetet" - közölte szerdán Háled Mesaal, a Gázát uraló Hamász iszlamista szervezet politikai szárnyának vezetője.

Mesaal a katari Dohában tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a gázai fegyveresek egy "megszálló erő" ellen harcolnak, és a palesztinok "a (gázai) föld valódi birtokosai". 

Leszögezte egyúttal, hogy a Hamász nem hajlandó engedni feltételeiből. Azt mondta, hogy egy esetleges "humanitárius tűzszünetnek" a lerombolt Gázai övezet újjáépítését is magában kell foglalnia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott

Project Syndicate: "Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek"

Project Syndicate: "Orbán Viktor miniszterelnök véleménycikke nem felel meg a sztenderdjeinknek"

A Föld őslégköre a mai Vénuszéhoz hasonlított

A Föld őslégköre a mai Vénuszéhoz hasonlított