szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A materializmus elleni küzdelemre szólította fel Ferenc pápa az ifjúságot a dél-korai Tedzsonban, az ázsiai ifjúsági találkozón pénteken celebrált miséjében.

A katolikus egyházfő több mint 45 ezer ember előtt, egy labdarúgó-stadionban vezette a szertartást, amelynek középpontjában a legfontosabb Mária-ünnep, Nagyboldogasszony napja állt. 

Szentbeszédében Ferenc pápa egyebek között azért fohászkodott, hogy az ország keresztényei "fel tudják venni a küzdelmet annak a materializmusnak a vonzása ellen, amely elfojtja a valódi kulturális és szellemi értékeket, továbbá a felelőtlen versenyszellem ellen, amely egoizmust és konfliktusokat teremt".

Dél-Koreában magas az öngyilkossági arány, ezzel kapcsolatban Ferenc pápa felhívta a figyelmet "a reménytelenség rákbetegségére" is, amely fogalmazása szerint "belső szomorúságot és ürességet teremt", és azt mondta, hogy ezt az evangélium által kínált reménységgel lehet orvosolni.

Imádkozott a pápa az áprilisi kompbaleset áldozatainak lelki üdvéért is, és megbékélésre kérte a családtagokat. A balesetben több mint háromszázan vesztették életüket. 

A pápa részvétele az ifjúsági világtalálkozón a csütörtökön kezdődött ötnapos dél-koreai látogatás egyik kiemelt rendezvénye volt. Másik fontos eleme az a szertartás, amelyen Ferenc pápa boldoggá avatja a helyi egyház megalapítójaként ismert 124 – 18-19. századi – dél-koreai vértanút.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es

Íme, az egyetlen gyárilag golyóálló Porsche 911-es

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Bezártsággal és egyedülléttel küzdenek a járvány alatt a magyar diákok

Balázs Péter távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

Balázs Péter távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről