szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Botrányba fulladt a 4. Miss Asia Pacific World szépségverseny, a szervezők visszakövetelik a százezer dolláros koronát a hazugsággal és lopással vádolt mianmari szépségkirálynőtől, akit megfosztottak a címétől. A szöuli rendezők szerdán azzal fenyegették meg, hogy a rendőrséghez fordulnak.

A szöuli központú verseny alapítója, Csoj Jun azzal vádolta May Myat Noét, hogy királynői címétől való megfosztása után megszökött az állítása szerint több mint 100 ezer dollárt, azaz 24 millió forint érő koronával, amelyet a májusban Szöulban tartott Miss Asia Pacific World 2014-es versenyen nyert. Ő lett Mianmar első nemzetközi szépségkirálynője.

Múlt héten fosztották meg címétől a mianmari szépséget a szervezők azért, mert szerintük hálátlan és megbízhatatlan volt, emellett hazudott is nekik. Csoj azt mondta a Reutersnak, rendőrségi feljelentést terveznek, amiért a lány megszökött a Swarovski-ékszerrel.

May Myat Noe kedden tartott sajtótájékoztatóján kitette maga elé a koronát és közölte, még királynő volt, amikor fejékével együtt felszállt a hazainduló gépre. Már otthon kapta kézhez az értesítést, hogy trónfosztott lett. Hozzátette, akkor adja vissza a fényűző tiarát, ha a szervezők bocsánatot kérnek tőle, amiért "hazugságokat terjesztettek róla és ezzel csorbát ejtettek hazája jó hírnevén".

A fiatal lány azzal vádolta meg a verseny mianmari szervezőit, hogy életkorát 16-ról 18-ra hamisították. Hozzátette, a dél-koreai szervezők arra akarták kényszeríteni, hogy nagyobbíttassa meg a mellét, ám ő ezt elutasította. Többek közt azzal is vádolta a rendezőket, hogy megmondták neki, "milliomosoknak kell escortszolgáltatást nyújtania, ahányszor csak a társaságára vágynak", hogy pénzt szerezzen zenei albumának elkészítéséhez.

Csoj tagadja a vádakat. Szerinte a volt szépségkirálynő maga döntött úgy, hogy augusztus 20-án a dél-koreai Puszanban sebészkés alá fekszik, és ezt életkora ellenére törvényesen tehette, mert édesanyja beleegyezését adta hozzá. Azzal is megvádolta May Myat Noét, hogy jelentkezési lapján hazudott az életkoráról, azonban a lány szerint a szervezők engedélyezték a részvételét akkor is, amikor fény derült rá, hogy valójában csak 16 éves.

A Miss Asia Pacific World szépségverseny korábban sem volt mentes a vitáktól és botrányoktól, 2011-ben több versenyző is bundát emlegetett, mivel a venezuelai résztvevőt már alig burkoltan második helyezettként kezelték, még mielőtt elkezdődtek volna a versenyek. 

Egyes indulók azt mondták, a szervezők szexre kényszerítették őket a jobb indulási pozíciókért, a vádak kivizsgálására kirendelt rendőröket pedig megvesztegették. Évtizedekig tartó szünet után Mianmar 2012-ben kezdett újra résztvevőket küldeni nemzetközi szépségversenyekre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Hadházy: Szijjártót kétszer is hazavitte a rendőrségi helikopter Dunakeszire

Novák Katalin a lombikprogramot védve reagált a győri megyéspüspök szavaira

Novák Katalin a lombikprogramot védve reagált a győri megyéspüspök szavaira

Még a CIA is ehhez a céghez fordul, ha titkokra kíváncsi

Még a CIA is ehhez a céghez fordul, ha titkokra kíváncsi