szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A francia elnök nem zárja ki az Irakban és Szíriában egyre nagyobb területet elhódító Iszlám Állam elleni katonai beavatkozást.

Ha szükséges, a katonai beavatkozást is fontolóra venné az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet elleni harcban a francia elnök, aki egyben emlékeztetett arra, hogy elsősorban diplomáciai úton kell törekedni a stabilitásra Irakban és a régióban.

Az elnöki hivatal által szerda este kiadott közlemény szerint Francois Hollande az Iszlám Állam ügyében kiemelte a politikai, humanitárius, de ha szükséges, a nemzetközi joggal összhangban lévő katonai válaszadás jelentőségét.

Franciaország a továbbiakban is szorosan együtt kíván működni partnereivel egy olyan összehangolt válasz keresésében, amely megfelelő megoldást jelent e komoly globális fenyegetésre – írta a hivatal, miután az elnök tanácskozott biztonsági kabinetjének tagjaival. Az Elysée-palota tájékoztatása szerint Párizs kész nemzetközi találkozót rendezni az iraki helyzetről és az IÁ elleni harcról.

Az ENSZ adatai szerint augusztusban több mint 1400-an haltak meg Irakban erőszakos cselekményekben. Az IÁ és szövetségesei június óta tartó előrenyomulását az Egyesült Államok légi csapásokkal igyekezett meggátolni Irak kurdok lakta vidékén. Ez volt az első amerikai katonai akció, mióta Washington 2011-ben kivonta csapatait az országból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
26 millióba kerül az LG új tévéje – cserébe feltekerhető

26 millióba kerül az LG új tévéje – cserébe feltekerhető

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

Mikor kell az áfát hozzáadni az árhoz?

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért