szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ha pénteken létrejön a békemegállapodás Ukrajna, Oroszország és az EBESZ képviselői között Minszkben, Petro Porosenko elrendeli a tűzszünetet – hangzott el a walesi NATO-csúcson.

Tűzszünetet rendel el az ukrán elnök péntek délutántól, ha létrejön a békemegállapodás az Ukrajna, Oroszország és az EBESZ képviselőit tömörítő kontaktcsoport aznapi minszki ülésén. Petro Porosenko ukrán elnök ezt Newportban, a walesi NATO-csúcs  helyszínén jelentette be csütörtökön.

Porosenko (balról a második) a NATO-csúcson nagyágyúk gyűrűjében
©

Porosenko újságíróknak azt mondta, hogy a fegyvernyugvás az első lépés lehet a béke felé Ukrajnában. A harcok végeztével egy "fokozatos béketerv" léphet életbe az ország keleti részén, ahol a hadsereg hónapok óta harcol a Moszkva-barát szakadárokkal.

Andrij Purgin, a felkelők által önhatalmúlag kikiáltott "Donyecki Népköztársaság" miniszterelnök-helyettese erre reagálva azt mondta, ha az ukrán erők valóban leteszik a fegyvert, akkor talán ők is beszüntetik a harcokat. A minszki találkozón a tervek szerint a felkelők képviselői is részt fognak venni.

Kövesse a NATO-csúcs eseményeit percről percre a hvg.hu-val!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A liszt drágulása és a rossz idő elintézte a kenyér árát

A liszt drágulása és a rossz idő elintézte a kenyér árát

Ha már unják a cégnél a videós beszélgetést, lenne itt más, amit ki lehet próbálni

Ha már unják a cégnél a videós beszélgetést, lenne itt más, amit ki lehet próbálni

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen