szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Toronto első embere nemrég jött ki az elvonóról, előtte majdnem minden hétre jutott egy botrány. Most bejelentették: a főleg a zsírszövetekben keletkező liposarcomában szenved, amely a hasát támadta meg.

Rákban szenved Toronto leköszönő polgármestere – jelentette be az alkohol- és drogproblémáiról is ismertté vált kanadai politikus orvosa szerdán. Zane Cohen elmondta, hogy páciense a betegség egy ritka változatában, a főleg a zsírszövetekben keletkező liposarcomában szenved, amely a hasát támadta meg. Hozzátette, hogy a kórt először kemoterápiával próbálják kezelni.

A 45 éves Rob Ford – aki kompromittáló videofelvételek hatására tavaly elismerte, hogy fogyasztott már kábítószert – nyár közepén tért vissza hivatalába arról a két hónapos elvonókúráról, amelyet egy alkohol- és drogproblémákat kezelő központban töltött. Múlt héten szállították kórházba, miután elviselhetetlen fájdalmakról panaszkodott.

Kanada legnagyobb városában októberben tartanak polgármester-választást. Múlt heti rosszullétéig Rob Ford indulni készült a megmérettetésen – jóllehet a közvélemény-kutatások nem jósoltak győzelmet számára –, de betegségének megjelenésekor bejelentette, hogy mégsem próbál duplázni, hanem egészségére összpontosít. Helyette testvére, Doug Ford indul a városvezető posztjáért.

A polgármester szintén politikus édesapja is egy agresszív rákbetegségben halt meg 2006-ban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Tízből kilenc: ennyire nagy a frissítési kedv az iPhone-osoknál

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?

Gyerekek a tévé előtt – tanulságos útravaló vagy szükséges rossz a mesenézés?