szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Agyonlőtt egy 18 éves afroamerikai fiatalt egy szolgálaton kívüli rendőr St. Louisban, nem messze Fergusontól, ahol augusztusban szintén agyonlőttek egy fiatalt, Michael Brownt. A fiatal unokatestvére szerint fegyvertelen volt, a rendőrség nem így látta.

Az Egyesült Államok béli St. Lousiban agyonlőtt egy rendőr egy 18 éves afroamerikai fiatalt. Az eset nem messze történt Fergusontól, ahol augusztusban napokig zavargások voltak azután, hogy egy szintén fehérbőrű rendőr agyonlőtt egy másik afroamerikai fiatalt, Michael Brownt - írja a Focus Online.

A rendőrség a mostani esettel kapcsolatban azt közölte: a rendőr épp igazoltatni akarta a fiatalt, ám az menekülésbe kezdett és háromszor rálőtt a rendőrre, aki ezek után 17 lövést adott le a férfira.

A 32 éves rendőr épp nem volt szolgálatban, hanem épp egy biztonsági szolgálatnak dolgozott, rendőregyenruhájában. Az eset miatt nyomozást indítottak, addig szabadságolták a rendőrt.

A lövések után mintegy 200 tüntető gyűlt össze. Az agyonlőtt fiatal unokahúga a St. Louis Dispatch nevű lapnak azt mondta, rokona fegyvertelen volt. "Egy szendvics volt a kezében, arra hitték azt, hogy egy pisztoly. Éppen az történt, mint Michael Brown esetében" - nyilatkozta az asszony.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges film kerülhet fel a torrentre

Különleges film kerülhet fel a torrentre

Így mutatna a lemezfelnis fapados új Mercedes S-osztály

Így mutatna a lemezfelnis fapados új Mercedes S-osztály

Jó okkal sztárolják az indiai Tanárnőt, aki "feltalálta" az operatív törzset

Jó okkal sztárolják az indiai Tanárnőt, aki "feltalálta" az operatív törzset