szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rákos daganatnak nevezte az ukrán államfő a kelet-ukrajnai szakadár területeket, és azt mondja, kénytelen blokád alá vonni azokat.

Petro Porosenko ukrán elnök blokáddal fenyegette meg az oroszbarát szeparatisták által ellenőrzött kelet-ukrajnai szakadár területeket kedden, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) kijevi ülése előtt. 

Az államfő szavai szerint Ukrajna kénytelen bizonyos szinten blokád alá vonni a szeparatista fegyveresek által megszállt területeket, hogy - mint fogalmazott - "ne engedje továbberjedni ezt a rákos daganatot". Úgy ítélte meg, hogy a szakadárok által vasárnap megtartott - Kijev által törvénytelennek minősített - választások után jelentősen megnövekedtek a Donyeck és Luhanszk megyében élők normális életkörülményeit fenyegető tényezők. "A térségben káosz uralkodik, rablások, fosztogatások zajlanak, mélyre zuhant az ott élő emberek életszínvonala, akik az alapvető védelmet sem kapják meg a bűnözőkkel szemben" - szögezte le. Ezek alapján kilátásba helyezte, hogy megszigorítják az ellenőrzést a szakadár területek felől az ország többi részébe vezető utakon.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

Gazdaságos környezetvédelem: így is lehet!

A Spacex már a fegyverkezési versenyből sem tud kimaradni

A Spacex már a fegyverkezési versenyből sem tud kimaradni

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál

Meseszép szivárványt fotóztak Nagykanizsánál