szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

F. Viktor embercsempészek hálójába került, majd október 20-án munkanélkülivé vált. A férfi valószínűleg öngyilkos lett, Batley városában akasztotta fel magát egy fára.

Egy fára felakasztva találták meg a 28 éves F. Viktor holttestét az angliai Batleyben október 23-án. Iskolába tartó gyerekek és szüleik fedezték fel a holttestét – írta a The Huddersfield Daily című helyi lap.

A lap szerint a férfi felakasztotta magát, ugyanakkor egy magyar embercsempész banda áldozata lett. A banda feje, a 43 éves O. János jelenleg ötéves börtönbüntetését tölti, amit embercsempészésért róttak ki rá májusban.

F. Viktort azért hozták Angliába, hogy egy helyi ágygyárban dolgozzon sanyarú körülmények között. Embercsempészek sok magyar állampolgárt vittek ki azért, hogy 20 font körüli összegért akár heti 60 órát robotoljanak, miközben zsúfolt szobákban szállásolták el őket. A brit hatóságok 2011-ben kezdtek nyomozást az ügyben, miután egy 20 éves férfinak sikerült megszöknie rabtartóitól.

Az O. János elleni vádemelés után F. Viktor átkölözött Newcastle-be, később azonban visszatért Batleybe dolgozni. Utolsó munkahelyét október 20-án vesztette el, és attól félt, hogy hajléktalanná válik. A férfi október 22-én még beszélt az anyjával, másnap reggel pedig holtan találták.

F. Viktor barátja, Sz. Zsolt azt mondta, hogy a férfi kannabiszt és legális drogokat használt, amikor a "Kacsa" néven emlegetett bandavezér, O. János keze alatt dolgozott. Később inni kezdett és visszahúzódóvá vált, de elképzelhetetlen, hogy megölte volna magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1024 GB elég lesz? Ennyi tárhely lehet a következő iPhone-ban

1024 GB elég lesz? Ennyi tárhely lehet a következő iPhone-ban

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama