szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hárman meghaltak és tizenheten megsérültek szerdán a jemeni fővárosban, Szanaában, az iráni nagykövet rezidenciája előtt végrehajtott robbantásban. A diplomata nem volt az épületben, és nem esett baja – közölték biztonsági források és rohammentők.

Egy robbanószerrel megrakott kocsi repült a levegőbe Szanaa diplomatanegyedében Haszan Szajed Nam iráni nagykövet rezidenciája előtt. A diplomata nemrég érkezett a jemeni fővárosba, megbízólevelét hétfőn adta át a külügyminisztériumban.

A robbanás hatalmas lyukat ütött az épületben, és a szomszédos házakat, valamint az előttük parkoló kocsikat is megrongálta. A detonáció helyén kétméteres kráter keletkezett.

Nem tudni, hogy öngyilkos merénylő robbantott, vagy távirányítással hozták működésbe az autóbombát.

Hoszein Amir Abdollahjan iráni külügyminiszter-helyettes az al-Alam arab nyelvű iráni televíziónak Teheránban azt mondta, hogy a robbanásban egyetlen iráni diplomata sem sérült meg, de az épület károsodott.

A merénylet elkövetését egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!