szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szelfizés miatt zuhanhatott le egy kisrepülőgép tavaly Denver közelében – közölte az amerikai nemzeti közlekedésbiztonsági hivatal. A szerencsétlenségben életét vesztette a pilóta és egyetlen utasa.

A Cessna 150K's típusú repülőgép fedélzetén lévő GoPro kamera nem sérült meg a légi balesetben – írta jelentésében a hivatal.

A kamera felvételei rögzítették, amint a pilóta és más utasai rendszeresen készítettek fényképeket magukról mobiltelefonjaikkal, gyakran még vakut is használva a május 31-én bekövetkezett szerencsétlenség előtti különböző rövid távú utakon.

A halálos kimenetelű útról ugyan nem készült videofelvétel, de a pilóta mobiltelefon-használatát tanúsító, a végzetes napról származó bizonyítékok arra mutatnak, hogy a mobiltelefon használata hozzájárult ahhoz, hogy elveszítse uralmát a repülőgép felett – erre a következtetésre jutottak a baleset vizsgálói.

Eric Weiss, a hivatal szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek azt mondta, a közlekedésbiztonsági hivatal idén nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a legkülönbözőbb figyelemelterelő körülményekre, mint amilyen a szelfikészítés is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Novák Katalin szerint a Fidesz „gazdasági érdekek” miatt is barátkozik a „balra tolódott” CDU-val

Novák Katalin szerint a Fidesz „gazdasági érdekek” miatt is barátkozik a „balra tolódott” CDU-val

Hitlerből Nerót, Rákosiból III. Richárdot kreált az áthallásos művészet

Hitlerből Nerót, Rákosiból III. Richárdot kreált az áthallásos művészet

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt

Köves Slomóék perlik a Mazsihiszt