szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A közerkölcs védelmében szigorít cenzúráján a háromszáz milliós kínai mikroblog, a Sina Weibo, ahonnan a túl sokat mutató képek mellett modellügynökségek százai is eltűnhetnek. A jövőben nem engedélyezik közzétenni a modellügynökségek azon képeit, amelyek fehérneműben, fürdőruhában vagy átlátszó, fekete csipkeruhában pózoló modellekről készültek.

A Sina vezérigazgatója, Vang Kao-fej szerint az intézkedések hátterében a kínai kormány szélesebb körű, a világháló "megtisztítására" tett törekvései állnak, melyeknek kifejezett célja a vulgáris és pornográf tartalmak eltávolítása az internetről.     

A körülbelül háromszázmillió felhasználót tömörítő, a kelet-ázsiai országban hatalmas népszerűségnek örvendő Sina mikroblog esetében a problémát a nem hivatalos modellügynökségek okozzák, hanem azok, amelyek más, illegális szolgáltatásokat nyújtanak modellközvetítés fedőnév alatt.     

A mikroblogon jövőre kötelezővé válik az ügynökségek hivatalos regisztrációja, működési engedély és személyi azonosítók bemutatásával.     

Kínában hétvégén egy olyan fotósorozat keltett felháborodást, amelyet a pekingi Tiltott Városban készítettek: meztelen modelleket fényképeztek le a császári palota sok száz éves szobrain.     

A kampány részeként tavaly egymilliárd bejegyzést töröltek a hatóságok az internetről, több mint kétezer honlapot függesztettek fel és húszmillió mikroblogfiókot zártak be a szabályokkal szembemenő tartalmak miatt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivárgott fotón az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilja, a ROG Phone 4

Kiszivárgott fotón az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilja, a ROG Phone 4

Titkosszolgálattal vadásznak majd a hálapénzes orvosokra

Titkosszolgálattal vadásznak majd a hálapénzes orvosokra

Egy nap alatt négyen meghaltak egy belga idősotthonban, miután megjelent a koronavírus brit mutációja

Egy nap alatt négyen meghaltak egy belga idősotthonban, miután megjelent a koronavírus brit mutációja