szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Balanyi Bibiána korábban fejlesztési igazgatóként tevékenykedett a világ legintelligensebb embereit gyűjtő, 130 ezer fős szervezetben. Ő a Mensa eddigi legfiatalabb igazgatója. Megbízatása két évre szól.

Balanyi Bibiánát választották a kiemelkedően magas intellingenciahányadossal rendelkező embereket gyűjtő Mensa International elnökévé.

A szervezetbe azok kerülhetnek be, akik a Mensa intelligenciatesztje szerint, IQ-juk alapján a népesség felső két százalékába tartoznak.

Az LMP frakciója hétfő este közleményben gratulált Balanyi Bibiánának. Mint írták, ez az eredmény újabb bizonyítéka annak, hogy talán a legfontosabb feladat ma a tehetséges fiatalok itthon tartása és a hazai oktatás színvonalának emelése, mert Magyarország csak az itt élők tudásának kiaknázásával lesz képes felzárkózni Nyugat-Európához.

Balanyi Bibiána eredménye azért is kiemelkedő, mert az ellenjelölt az Egyesült Államokban működő szervezet vezetőjeként több mint ötvenezer amerikai Mensa-tag támogatását tudhatta maga mögött.

A sikerben nagy szerepe lehetett Balanyi Bibiána a nemzetközi elnökség fejlesztési igazgatójaként végzett sikeres munkájának illetve a magyar Mensa szervezet elmúlt években mutatott eredményeinek - állt az LMP közleményében.

A Mensa valaha volt legfiatalabb elnöke

Kedd reggel a Mensa magyar szervezete, a Mensa HungarIQa is közleményt adott ki az ügyben. Mint írták, a nemzetközi klub világszerte mintegy 130 ezer tagot számlál. Balanyi Bibiána júliustól veszi át a vezetését. Mint a magyar mensások írták, megválasztása fantasztikus siker; erős mezőnyben, a magyarországinál sokkal nagyobb taglétszámmal működő nemzeti egyesületek jelöltjeivel szemben diadalmaskodott.

Bibiána 1994 óta tagja a Mensa HungarIQa Egyesületnek, és 10 évig volt annak elnöke. 2009-től a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották; 4 évet töltött ebben a pozícióban, így komoly tapasztalattal szállt versenybe a nemzetközi elnöki tisztségért. Kampányában a fiatalok számára vonzóbb szervezetet, a kulturális különbségek jobb megértését és megújuló honlapot ígért.

Balanyi megbízatása 2 évre szól. A Mensa megalakulása óta ő lesz a nemzetközi egyesület 3. női vezetője, és egyúttal a valaha volt legfiatalabb elnöke.

A Mensa nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Nagy-Britanniában. A politikamentes szervezet célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre - állt a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság