szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ migránsainak 85 százaléka Afrikában, illetve a Közel-Keleten él. Az európai országok közül az ENSZ térképe szerint Franciaország, Németország, illetve kisebb mértékben Nagy-Britannia részesül leginkább a menekültproblémából. Térségünkben Ausztria és Szerbia a legérintettebbek, Magyarország térképén egy apró pötty sem jelzi a sokat emlegetett migrációs nyomást.

A világ fő menekülő útvonalait bemutató térképgyűjteményt tett közzé a New York Times. A térképeket az ENSZ menekültügyi főbiztosa bocsátotta az amerikai lap rendelkezésére.

– 60 millióan menekültek el otthonukból üldöztetés és fegyveres konfliktusok elől. Ez az ENSZ által valaha mért legnagyobb szám. A menekülők közül 14 millióan tavaly keltek útra.

©

A térképeket nagy méretben itt tudja megtekinteni.

– Szíria lakosságának csaknem fele, 11,6 millió ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Nagy részük az ország határain belül maradt, 3,9 millió ember jutott ki az országból 2014 végéig, közülük csaknem mindenki a Közel-Keleten maradt, töredékük jutott el Európába, illetve az Egyesült Államokba.

©

– A véres afrikai háborúk következményeként körülbelül 15 millió ember hagyta el otthonát Afrikában. Nagyon nagy többségük a kontinensen marad, ott keres menedéket.

©

– A világ migránsainak 85 százaléka Afrikában, illetve a Közel-Keleten él. Az európai országok közül az ENSZ térképe szerint Franciaország, Németország, illetve kisebb mértékben Nagy-Britannia részesül leginkább a menekültproblémából. Térségünkben Ausztria és Szerbia a legérintettebbek, Magyarország térképén egy apró pötty sem jelzi a sokat emlegetett migrációs nyomást.

©

– A menekültek óriási tömegével olyan országok kénytelenek leginkább szembenézni, mint Etiópia, amely 665 ezer migránst fogadott be 2014-ben. Ugyanabban az évben az Egyesült Államok és Franciaország együttesen 760 ezer menekültet fogadott.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Koronavírus: 6369 fertőzöttet találtak, 143 ember elhunyt

Akár 18 fok is lehet ma

Akár 18 fok is lehet ma

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke

Elhunyt Németh János, az Alkotmánybíróság egykori elnöke