szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az erős szél és a 40 fokos kánikula miatt erdőtűz tört ki az Athén peremén fekvő Immitosz-hegyen. A görög főváros több kerületében füstfelhők szállnak az égbe.

A forróság és az erős szél erdőtüzeket okozott az Athén peremén fekvő Immitosz-hegyen.

©

Egy olvasónk helyszíni beszámolója szerint a lángok már házakat  is elértek, a helikopterek éppen az ő lakása felett mennek a tengerbe vízért. A tűz Athén Iliopolu és Kesariani nevű belső kerületeit érinti.

©

Erdőtüzeket a Peloponészoszról, Monamvasia környékéről is jelentettek.

©

Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a polgári védelem központjába sietett, hogy ott tájékozódjon a helyzetről - jelenti a német ntv híroldal.

©

Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό

Posted by Athens Voice (official) on Friday, 17 July 2015
Görögországban gyakori az erdőtűz nyáron az erős szél és magas hőmérséklet miatt. A legnagyobb pusztítást legutóbb 2007-ben végezte a tűz. Akkor tizenkét ember halt meg a katasztrófában, és több ezer hektárnyi erdőterület égett le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!