szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ukrán hatóságok hat embert azonosítottak, akik részt vettek a kárpátaljai városban július 11-én kitört lövöldözésben. Az ügyhöz egy vizsgálócsoportot is rendeltek, amely arról is meg akar bizonyosodni, hogy megfelelően reagáltak-e a hatóságok.

Terrorizmussal és törvénytelen fegyveres szervezet létrehozásával gyanúsította meg az Ukrán Legfőbb Ügyészség (GPU) a Jobboldali Szektor (PSZ) hat tagját, akik részt vettek a július 11-i munkácsi fegyveres összetűzésben – jelentette be szerdán Kijevben Andrij Popov, a munkácsi konfliktus körülményeinek tisztázására létrehozott ideiglenes parlamenti vizsgálóbizottság vezetője, ügyészségi főnyomozó.

Popov közölte: hat embert azonosítottak, akik részt vettek (Munkácson) a Lermontov utca (a fegyveres konfliktus kirobbanásának helyszíne) lezárásában. Mindegyiküket terrorcselekmény elkövetésével és törvénytelen fegyveres szervezet létrehozásával gyanúsították meg – adták hírül kárpátaljai hírportálok.

©

A vizsgálóbizottság terrorszervezet létrehozása és terrorcselekmény elkövetése ügyében vizsgálódik. Azt is tisztázni akarják, hogy idejében és helyesen reagáltak-e a rendőri vezetők Munkácson a július 11-i események során. A két ügyet egy eljárássá vonták össze – mondta Popov.

Tizenegy napja Munkácson négy halálos áldozatot követelő fegyveres összetűzés robbant ki Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrei és a PSZ fegyveresei között, vélhetően a csempészpiac felosztása körüli ellentétek miatt. A rendőrökkel vívott tűzharc után a PSZ mintegy tíz fegyverese a város melletti erdőbe vette be magát, a hatóságok mostanáig keresik őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A 2022-es választásra hajthat Gődény György, az ismert járványszkeptikus

A 2022-es választásra hajthat Gődény György, az ismert járványszkeptikus

Erősödik a vírusnyomás: 2066 újabb fertőzöttet azonosítottak, 47-en haltak meg

Erősödik a vírusnyomás: 2066 újabb fertőzöttet azonosítottak, 47-en haltak meg

Vannak, akik már kipróbálták, milyen internetet szórnak a SpaceX műholdjai

Vannak, akik már kipróbálták, milyen internetet szórnak a SpaceX műholdjai