szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több ember megsérült, amikor két fegyveres tüzet nyitott a barcelonai Silken Hotelnél kedden délután. A támadók elmenekültek, a rendőrök keresik őket – olvasható az El País angol nyelvű oldalán. A szálloda egy népszerű sétálóutcánál van. A sérültek állapotáról és arról, hogy pontosan mi is történt, biztosat egyelőre nem tudni.

A szálloda a La Rambla sétálóutcába torkolló szűk utcában található, a környék a Barcelonába látogató turisták kedvelt célpontja. Egyes források szerint a Silken Hotelben lőttek rá a vendégekre, máshol azt írják, hogy az utcán, a szálloda előtt dördültek el lövések.

©

A lövöldözés után a támadók elmenekültek, az utcán lévő turisták között pánik tört ki.

A beszámolók szerint rendőrök állnak a hotelnél, valamint a Carrefour szupermarketnél, korábban felmerült ugyanis, hogy az egyik fegyveres ott rejtőzhetett el. Később ezt cáfolták.

A hatóságok átnézik a biztonsági kamerák felvételeit, hogy feltérképezzék, kik léphettek be a lövöldözés előtt a Silken Hotelbe – írják az El País oldalán.

A támadókat magyar idős szerinte este 6 óra után még keresték. Elképzelhető, hogy nemcsak ketten voltak, hanem lehettek társaik is.

Több verzió is kering azzal kapcsolatban, pontosan mi is történt, kik lehettek a támadók, illetve a sérültek, de hivatalosan egyelőre semmit sem erősítettek meg.

Az El Mundo szerint a lövöldözés előtt a támadók megpróbáltak kirabolni egy turistát. Más források úgy értesültek, hogy a két fegyveres összeveszett egymással, ezután robbant ki a lövöldözés.

Az El País azt írta, hogy két férfire lőttek rá, akik a Silken Hotelnél álltak. Az egyiket eltalálták, a másik pedig a szálloda üvegajtajából kieső szilánkoktól sérült meg, amikor menekülni próbált.

A La Vanguardia című lap később azt jelentette, hogy az egyik támadót lelőtték a rendőrök.

Szabó Ferenc barcelonai magyar konzul az M1-nek azt nyilatkozta: nincs információjuk magyar sérültről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyomozás indult a Czeglédy Csabát állítólag követő autó ügyében

Nyomozás indult a Czeglédy Csabát állítólag követő autó ügyében

Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

Elektromos családi furgonnal jön ki a Mercedes

Elektromos családi furgonnal jön ki a Mercedes