szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magánszféra megsértése miatt pénzbüntetésre ítéltek két francia magazint, amelyek lesifotókat készítettek Francois Hollande államfőről és élettársáról, meg annak családtagjairól.

Ezerötszáz eurós (467 ezer forintos) pénzbüntetésre ítélte kedden egy francia bíróság a Voici és a VSD francia magazinokat, amelyek titokban készült fotókat közöltek tavasszal Julie Gayet színésznőről, Francois Hollande francia elnök kedveséről. A húsvétkor készített képeken az államfő, kedvese és annak apja, valamint Jean-Pierre Jouet, az elnöki hivatal főtitkára és felesége látható az elnöki pihenőhely parkjában és az épületben. 

Az államfőn kívül a képeken látható valamennyi ember feljelentést tett a magánszféra megsértése miatt. A bíróság a magazinok főszerkesztőit is elítélte, s 1 eurós jelképes kártérítés megfizetésére kötelezte a felpereseket. Pedig a lapok azzal védekeztek, hogy a képek olyan helyen készültek az elnöki rezidencián, amelyek bárki számára láthatók.

Egy francia bulvárlap több mint másfél évvel ezelőtt hétoldalas, fényképekkel illusztrált összeállításban leplezte le, hogy a 60 éves Hollande-nak viszonya van a 42 éves színésznővel. A leleplezést követően az államfő és addigi hivatalos élettársa, Valérie Trierweiler útjai csaknem tízévi együttélés után szétváltak. Azóta Hollande nyilvánosan mindig egyedül jelent meg, de az nyílt titoknak számít, hogy Gayet az elnöki rezidencián él az államfővel.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!