szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Antonov típusú gépen mintegy húszan voltak, és a szerencsétlenség minden bizonnyal a földön tartózkodók közül is követelt emberéleteket.

Lezuhant egy teherszállító repülőgép szerdán Dél-Szudánban, legalább negyvenegy halálos áldozata lehet a tragédiának – mondta egy helyi tisztviselő, akinek szavait más források is megerősítették. Az államfő szóvivője, Ateny Wek Ateny szerint az orosz gyártmányú, Antonov típusú gépen mintegy húszan utaztak, beleszámítva a személyzetet is. Tíz-tizenöt utas lehetett a fedélzeten. A személyzet egy tagja és egy gyerek túlélte a történteket.

A szerencsétlenségnek a földön tartózkodók között is voltak halálos áldozatai, de egyelőre ezek pontos száma nem ismert. Egy szemtanú azt mondta, hogy több mint negyvenegy holttestet számolt össze a tragédia helyszínén.

A repülőgép a főváros, Juba repülőteréről száll fel, majd nem sokkal később lezuhant a Fehér-Nílus partján. A roncs darabjai, a függőleges vezérsík, valamint a gép törzse egy mezőn szóródtak szét, közel a vízhez. Korábban a helyi sajtó arról számolt be, hogy a gépnek orosz személyzete volt, és hét utas tartózkodott a fedélzeten.

Az Afrikában szállítói feladatokat ellátó orosz légitársaságok nem erősítették meg, hogy övék lenne a lezuhant repülőgép. Egy forrás az Interfax hírügynökséggel azt közölte: "Az adott térségben teherszállítói feladatokat teljesítő orosz légitársaságok nem számoltak be arról, hogy elvesztették volna egyik gépüket".

A nyilatkozó ugyanakkor nem zárta ki, hogy a gép valamelyik katonai légitársasághoz tartozhatott.

Az orosz polgári repülésügyi hatóság, a Roszaviacija szóvivője, Zsanna Tyerehova azt mondta, hogy a Dél-Szudánban lezuhant An-12-es típusú repülőgép nem szerepel nyilvántartásukban. Szavait a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Másfél évig fogják felújítani a Blaha Lujza teret, eltűnnek a parkolók

Másfél évig fogják felújítani a Blaha Lujza teret, eltűnnek a parkolók

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Kis Zoltán virológus: A kínai vakcinával beoltottakról nem nagyon jeleztek komoly problémákat

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján

Négy év után ismét megjelent a klímaváltozás szó a Fehér Ház honlapján