szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A német kancellárt választotta az év emberének a TIME magazin, mert szerintük nála erkölcsösebben senki nem vezeti az országát a mai világban. Merkel a negyedik nő, akit a magazin kitüntet ezzel a címmel.

 

©

Angela Merkel német kancellárt választotta a TIME magazin szerkesztősége az év emberének. A címlapon festett portréja alatt az áll: "a szabad világ kancellárja".

Merkel a görög válságra, a menekültkrízisre és a dzsihadista fenyegetésre adott válaszaival érdemelte ki a címet a magazin főszerkesztője, Nancy Gibbs szerint. "Egyet lehet vele érteni, vagy nem. De nem az egyszerűbb utat választja" – írta a főszerkesztő. Hozzátette: azért adták a 61 éves kereszténydemokrata politikusnak a díjat, mert szerintük többet követelt az országától, mint amit a legtöbb politikus merne, keményen fellépett a zsarnokok ellen, és mindvégig erkölcsösen vezette országát egy olyan világban, ahol az erkölcsösségnek egyre inkább híja van.

A német kancellár az Iszlám Állam vezetőjét, Abu Bakr al-Baghdadit előzte meg a sorban.

2014-ben az ebola ellen küzdők – orvosok, nővérek, mentők – kerültek az év embereiként a Time magazin címlapjára.

Merkel a negyedik nő, aki ezt a címet kapta a magazintól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szegeden él? Önt is érintheti a Digi mai bejelentése

Szegeden él? Önt is érintheti a Digi mai bejelentése

Bezárnak két iskolát is Szekszárdon

Bezárnak két iskolát is Szekszárdon

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok

Kormányinfó: Újabb kétmilliárdot kapnak a fesztiválok és a könnyűzenei klubok