szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két év kihagyás után helyi idő szerint csütörtök este hajtottak végre újabb halálos ítéletet Alabama államban, az Egyesült Államokban.

A 43 éves korában kivégzett Christopher Eugene Brooksot azért ítélték halálra, mert 1992 szilveszterén megerőszakolt, majd egy súlyzóval agyonvert egy 23 éves nőt. Méreginjekcióval végeztek vele az atmore-i állami börtönben, miután a legfelsőbb bíróság megtagadta ügyvédje halasztási kérelmét.

Brooks jogi képviselője azért kérte a legfelsőbb bíróságtól a halálos ítélet végrehajtásának felfüggesztését, mert szerinte az államban használt méreginjekciót további ellenőrzésnek kell alávetni. Ez volt ugyanis az első olyan kivégzés, amelyben a midazolam nevű szert alkalmazták. A bíróság azonban elutasította az ügyvéd kérését.

Egy büntetésvégrehajtási forrás szerint az elítéltet három jogász, két barátja és egy lelkipásztor kereste fel a kivégzés előtt. A hatóságok tájékoztatása szerint helyi idő szerint 18 óra 6 perckor kezdték el beadni Brooksnak a halálos injekciókat, és 18 óra 38 perckor nyilvánították halottnak az elítéltet.

A börtön szóvivője azt is tudatta: Brooks a kivégzése előtt két mogyoróvajas süteményt és üdítőt kért utolsó étkezésként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

"Meg kell szurkálnia valakit" - az interneten fenyegetőzött egy jogosítványát visszakövetelő férfi

"Meg kell szurkálnia valakit" - az interneten fenyegetőzött egy jogosítványát visszakövetelő férfi