szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A reptér tulajdonosa a vád szerint biztonsági követelményeket szegett meg.

Házi őrizetbe helyezték Dimitrij Kamenysikot, a moszkvai Domogyedovo repülőtér tulajdonosát pénteken. A vád szerint olyan biztonsági követelményeket szegett meg, amelyek közrejátszhattak a repülőtéren 2011-ben történt merényletben.

A bíróság két hónapra, vagyis április 18-ig helyezte házi őrizetbe a repülőtér tulajdonosát. Kamenysik ügyvédje elmondta, hogy a bírósági döntés ellen fellebbezni kívánnak. Az ügyészség is megfellebbezi a döntést. Korábban a ügyészség szóvivője Kamenysik szabadon engedését követelte és a büntető eljárás befejezését az ügyben érintett további személyek ellen.

Korábban a büntetőügy kapcsán letartóztatták Szvetlana Trisinát, az Airport Management Company Ltd oroszországi képviseletének volt vezetőjét, Andrej Danyilovot, a Domogyedovo Airport Aviation Security vezérigazgatóját, illetve Vjacseszlav Nyekraszovot, a repülőtér igazgatóját is.

Az ügyészség szerint ők négyen olyan biztonsági ellenőrzéseket vezettek be a Domogyedovo repülőtér bejáratainál, amelyek megnövelték a létesítmény sebezhetőségét és következésképpen nem feleltek meg a polgári repülés szolgáltatások nyújtására vonatkozó biztonsági szabályainak.

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren 2011. január 24-én egy öngyilkos merénylő működésbe hozott egy, a testére erősített pokolgépet. A robbanás következtében 37 ember vesztette életét, és 172-en sebesültek meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség

Vezető minisztériumi tisztségviselőt vett őrizetbe a főügyészség