szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még szerdán, Washington államban szökött meg a férfi egy pszichiátriai intézetből egy másik beteggel. Utóbbit sikerült már elkapni.

A szökevény társát, az 58 éves Mark Alexander Adamset helyi idő szerint csütörtökön egy buszon látták meg, elfogták, nem állt ellen a rendőröknek.

Huszonnyolc éves társa viszont, akivel együtt mászott ki a pszichiátriai intézet zárt osztályának egyik ablakán, továbbra is szökésben van. Anthony Garvert 2013-ban gyilkosság alapos gyanújával tartóztatták le. A vád szerint drótokkal az ágyhoz kötözött egy nőt, és halálra kínozta. A tárgyaláson ugyanakkor kiderült, hogy nem lehet felelősségre vonni, mert nem beszámítható.

A kérdéses pszichiátriai intézetet az előírások be nem tartása miatt már többször figyelmeztették hatóságok, és emiatt azt is kilátásba helyezték, hogy elveszik az állami támogatását.

Egy betegjogi szervezet helyi illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy Washington állam pszichiátriai programjai és létesítményei rendszeresen pénzhiánnyal küzdenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Iványi Gábor szerint utoljára a fasizmus idején voltak ilyen törvények

Iványi Gábor szerint utoljára a fasizmus idején voltak ilyen törvények

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon

Milliós tételben árulják az Astrazeneca vakcináját kormányoknak a feketepiacon

Vízbe fulladt a Liverpool kapusának édesapja

Vízbe fulladt a Liverpool kapusának édesapja