szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egész Izraelben megszólaltak a légoltalmi szirénák, Jeruzsálemben pedig a Saul fia Oscar-díjas magyar alkotás vetítésével kezdődött az idei holokauszt-emléknap Izraelben.

Országszerte megszólaltak a szirénák Izraelben a minden évben szokásos holokauszt-napi megemlékezés keretében szerdán. Az egyperces néma megemlékezés keretében reggel 10-kor leálltak az autók a legforgalmasabb utakon is, majd megszólaltak az egész ország területén működő légoltalmi szirénák. Az emberek kiszálltak a kocsiból, és egy percig lehajtott fejjel álltak, majd a szirénák elhalkultával mindenki visszaszállt az autókba.

Az országban 1953 óta minden évben megemlékeznek a holokauszt (héberül: soá) 6 millió zsidó és 5 millió nem zsidó áldozatára. Az idei emléknap egyik főrendezvényén a jeruzsálemi Jad Vasem múzeumban a Saul fia vetítésével kezdődött a megemlékezések programsorozata. A zsidó államban egy másik alkalommal is megszólalnak minden évben a szirénák, akkor az elesett katonákra emlékeznek, de később a fokozódó terrortámadások idején ezt kiterjesztették a támadásokban meggyilkolt civil áldozatokra is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most a biciklis szabálytalanságokról csinált videót a rendőrség

Most a biciklis szabálytalanságokról csinált videót a rendőrség

Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Hit Gyülekezete-találkozók is rátehettek egy lapáttal a pápai koronavírus-fertőzésre

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott

Hogy meddig tart a koronavírus-járvány? Bill Gates két dátumot is mondott