szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság elnöke felszólalását megszakítva tett pár éles megjegyzést Nigel Farage-ra és a brit EP-képviselőkre.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentben franciául éppen arról beszélt, hogy tiszteletben kell tartani a brit demokráciát és a döntést, amit meghoztak, mikor az ülésteremben néhányan - főleg brit képviselők - tapsolni kezdtek. Juncker erre rájuk nézett, majd Nigel Farage-ra, a Brexit-párti függetlenségi párt (UKIP) vezetőjére mutatott és angolul azt mondta:

Ez az utolsó alkalom, hogy itt tapsol.

Juncker beszólása komoly derültséget és ovációt váltott ki a képviselőkből, de egyre ingerülten folytatta:

És bizonyos mértékig meg is vagyok lepve, hogy itt van! A kilépésért harcolt. A britek a kilépés mellett szavaztak. Miért van itt?

Ez még nagyobb tapsot kapott az EP-képviselőktől.

Jean-Claude Juncker kedden az EP-ben igen keményen fogalmazott a britek kilépésével kapcsolatban, mint mondta, Nagy-Britanniának hivatalosan is be kell jelentenie a kilépési szándékát, és csak ezután kezdődhetnek meg bármiféle tárgyalások annak módjáról.

Az Európai Parlament plenáris ülésén a néppárti, szocialista, liberális és zöld frakciók szavazatival végül olyan állásfoglalást fogadtak el, amelyben azt kérték a britektől, hogy azonnal, még kedden az EU-csúcson jelentsék be hivatalos kilépési szándékukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Szerencsejáték Zrt.-nél fideszes települések nyernek mászókát

A Szerencsejáték Zrt.-nél fideszes települések nyernek mászókát

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

Eladta az OTP a szlovákiai leánybankját

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói