szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagyjából 400 kilométert tehetett meg így a férfi. A sofőrök állítólag nem tudtak róla.

Több száz kilométert tehetett meg egy kamion alá szíjazva egy fiatal afgán férfi a délről északra vezető autópályán Olaszországban - közölte a rendőrség. 

A férfit Róma magasságában vették őrizetbe, miután a Nápoly és Róma közti autópályaszakaszon több autós is felfigyelt a kamion aljába csimpaszkodó potyautasra.

Az olasz rendőrség szerint nem lehet tudni pontosan, hogy a férfi mekkora távolságot tett meg bőrszíjakkal a kamion aljához erősítve, de 400 kilométer körülire becsülik a távolságot, tekintve, hogy ilyen messze van Brindisi dél-olaszországi kikötőváros attól a helytől Frosinone mellett, ahol megállították a potyautast szállító teherautót.

A Törökországból Spanyolországba tartó kamion bolgár sofőrjeit továbbengedték, mert állítólag fogalmuk sem volt arról, hogy egy potyautas kapaszkodik a teherautó alvázába.

A rajtakapott potyautast előbb kórházba, majd egy menekültközpontba vitték. Görög tranzitdokumentum volt nála, s mivel nem akart menedékkérelmet benyújtani Olaszországban, egy héten belül el kell hagynia az országot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisebb tűz volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Kisebb tűz volt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

Koronavírus: elhunyt 214 beteg, 3 millió 419 ezer a beoltottak száma

Koronavírus: elhunyt 214 beteg, 3 millió 419 ezer a beoltottak száma

Egy friss teszt szerint könnyű zsákmány a tolvajoknak a kulcs nélküli indítású autó

Egy friss teszt szerint könnyű zsákmány a tolvajoknak a kulcs nélküli indítású autó